inPort växer i Karlstad

Flera nyanställningar efter lyckade affärer – Karlstadsföretaget Inport har skördat framgångar på en växande Nordisk marknad och investerar i nya teknologier och i nya moduler i affärssystemet  ”Inport”. Satsningarna kräver nyanställningar och under våren har tre seniora IT experter anställts.

Jörgen Granefelt kommer senast från MSB där han ansvarat för utveckling av systemen för, och presentationen av, myndighetens statistik. Redaktörn fick en kort pratstund med Jörgen inför hans nya spännande utmaningar i Inport:

Här ses Jörgen Granefelt under inPorts sommarfestlighet i Mariebergsskogen.

Hur känns det att byta jobb?

”Jag är oerhört glad över chansen att få vara en del av Inport och den spännande framtid vi har framför oss. Redan innan jag började på Inport så var jag och min fru Stina med på sommarfesten där vi träffade de blivande kollegorna. Detta har gjort att jag verkligen ser jag fram emot att starta min nya karriär och bli en i gänget”.


Jörgen, vad söker man som IT-utvecklare och varför föll valet på Inport?

”Jag söker både utmaningar och möjligheter att effektivisera verksamheter till glädje för många. För mig kändes tjänsten på Inport perfekt. Att få utveckla en programvara som ska vara oslagbar på marknaden och som ska finnas i lite olika miljöer känns både kul och spännande”


Vilka tekniska områden brinner DU för?

Jag gillar de flesta områdena. Det jag brinner för är att hitta bra lösningar för de problem man står inför. Om det så handlar om webbtjänster, windowsapplikationer eller mobila applikationer spelar inte så stor roll – men visst kittlar det lite extra när man får göra spännande lösningar för nya moderna enheter.


Vad gör Du en ledig dag när DU vill unna Dig något riktigt KUL?

Jag är väldigt förtjust i nöjesparker så en dag på Liseberg när det inte är allt för mycket folk roar mig ganska mycket. Annars är jag en tvåbarnsfar, och då är det skönt att åka på familjeutflykter där jag ser och vet att barnen har det kul.


Rekryteringarna fortsätter

Tf Konsultchef Christer Johansson berättar om fortsatta rekryteringar. Vår strategiska affär med Stavangerregionens hamnar och samarbetet med Aalborgs Hamn i Danmark möjliggör fortsatta rekryteringar till Inport i Karlstad.

”Vi har gjort bra affärer och vi investerar i ny teknologi; vi behöver vara 20 anställda i Karlstad före Julafton” konstaterar Christer Johansson som även är en av ägarna i Inport.

Här ses Christer Johansson med fru Helena Johansson i Karlstadssolen på väg till Mariebergsskogen i båtbussen.

Vi har sett att Ni söker konsultchef. Skall Du verkligen ersätta Dig själv i den viktiga rollen?

”Jag har gått in från ägarsidan för att stötta och leda i den positiva situationen som uppstått i bolaget och hoppas hitta en stark kandidat till konsultchefsrollen inom kort” fortsätter Christer med ett leende.